UUTISIA
2015
PBGV rodulle on valmistunut maaliskuussa 2015 DNA-testi perinnöllisen silmänpainetaudin varalle. Suomen Bassetkerho kehoittaa jokaista kasvattajaa testauttamaan siitoskoirat ennen pentujen teettämistä! Testaamattomilla koirilla ei tulisi enää tehdä pentuja
testatut Fragola bassetit

Fragola Gala Pilotte om Jukka Ylilauri   terve
Fragola Sibelius om Sanna Hietala ja Aki Pahkala  kantaja
Fragola Uniikki om Jukka Ylilauri  terve
Fragola Wolumi om Outi Kokko  terve
   
    
    
    
 2014
Ninni on osallistunut vuoden aikana  kolmeen DRAJ kokeeseen. Tuloksena heti avoimenluokan 1. ja  sitten kahdessa VOI luokan startissa heti molemmista VOI 1 tulos. Nyt vain vielä kun tuuria piisaisi niin tyttöhän olis kolmessa kokeessa käyttövalio.  Taitoa ja tuuriahan näissä hommissa tarvitaan. 
 Ilonaiheena on myös varmaa jälkityöskentelyä esittäneen FI MVA, FI JVA  Fragola Ursus Upeuksen " Teukan "  ajotaidot. Avo 1 ja VOI 2 tuloksina. Kasvateistamme Ninnin tytär Fragola Wolumi osallistui myös ajokokeisiin ja tuloksena AVO 2 . Eli kaikki osallistuneet saivat tuloksen :)
Onnittelut ja kiitoksemme.


Kennel Fragolan 20 v juhlavuosi

Kennel Fragola sai nimensä aikanaan marjatilamme mukaan. Silloin yli 20 vuotta sitten meillä oli mansikanviljely melkoisen mittavaa. Siitä keksimme että koska tilalla kasvatetaan mansikoita olisi mukavaa jos kennelnimikin viittaisi siihen. Mansikka on italiaksi Fragola. Kennel Fragola on nimensä mukaan kuin aito mansikka. Mansikkakaan ei tuota parasta satoaan ensimmäisinä vuosinaan vaan vasta myöhempinä kasvuvuosinaan, juurruttuaan kunnolla. Sen kanssa on opittava elämään – melkeinpä sen ja luonnon ehdoilla. Kasvatustyössäkin parhaat ”hedelmät” korjataan usein vasta hyvän oman perustustyön jälkeen. Asiat ja tunteenpalo pitää saada tasapainoon. Meidän on ymmärrettävä omat puutteemme sekä virheemme ja ennenkaikkea pystyttävä hyväksymään todellisuus. On myös osattava miettiä miten tästä jatketaan. Emme ole yksin emmekä pärjää ilman yhteistyökumppaneita. Kaikki kesät eivät ole mansikanviljelylle suotuisia, joskus myös kasvatustyössä on vastatuulta.

Näin vuosien jälkeen on mukava muistella menneitä vuosia ja – sukupolvia kuten myös iloita nykyisin voimissaan olevista kasvateista. Kuluneisiin vuosiin on mahtunut onnistumisia, hyviä yhteistyökumppaneita kuten myös epäonnistumisia sekä pettymyksiä valintojen suhteen. Olen saanut itkeä sekä nauraa. On asioita jotka mieleen tullessaan edelleen puristaa rinnassa. Tämä osoittaa sen että vaikka tekisimme kaikkemme hyvään lopputulokseen pääsemiseksi, luonto on se joka määrää. Luonnolta ei oteta mitään, siltä vain nöyränä saadaan. Niin kauan kuin tunne on mukana on oikealla tiellä. Kasvatustyö vaatii sitoutumista ja mukanaelämista. Enään en näe niin tärkeäksi kehua miten koirani toimivat tai miten ne pärjäävät kokeissa tai näyttelyissä, tai miten ne muuten ovat niin erinomaisia että parempia saa hakea.  Ne jotka meidät tuntevat tietävät ja luottavat meihin. Uskoaksemme olemme kannuksemme saamamme palautteen perusteella tienanneet.  Me olemme me ja kasvatamme pentueemme, vastaamme niistä ja olemme tukena siinä missä meitä tarvitaan.

Toki jo kasvattien omistajien iloksi haluan tuoda tuloksiakin julki.

Kennel Fragolan juhlavuosi alkaa olla lopuillaan. Juhlavuosi siksi koska tammikuussa 1994 syntyi ensimmäinen pentue Fragola kennelnimen alle  kun spinonet Paavo, Bruno ja Venla näkivät päivänvalon ja nyt 20 vuotta myöhemmin kasvattimme omistajineen tekivätkin siitä todella juhlaa. 

PBGV.n Ninni aloitti juhlinnan heti tammikuussa ajamalla AVO 1 DRAJ kokeessa.

Helmikuussa syntyi Irman ja Guidon Jubileum spinonepentue.

Toukokuussa Ninnin ja Mussen PBGV.n Gala pentue. Kumpikin pentue nimetty teemanimillä muistoksi juhlavuodestamme.

Heinäkuussa SSK-n erikoisnäyttelyssä menestystä tuli huikeasti. Riipi BIS. Kennel Fragola BIS kasvattajaryhmä.

Elokuun maailmanvoittajanäyttelyssä Riipi ROP ja MV titteli, samoin Fragola spinonet saivat MV kasvattajaryhmä tittelin.

Elokuun nimiin PBGV.n Teuvo jatkoi hienoa MEJÄ touhua. Kolmella VOI 1,llä tulee jälkivalioksi mutta tämä kaveri tehtaili niitä kaikkiaan kuusi putkeen. Muita mainitsemisen arvoisia asioita Teuvon vuodesta on Bassettien rotumestaruus Sm 3., Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin MEJÅ PM kokeessa Teuvo oli ainoa ei noutajasukuinen kutsutuista koirista. Tuloksena VOI 1 ja 5. sija.

Syksyn aikana 5 spinonekasvattiamme osallistui KAER kokeisiin ja 4 ylsi tulokseen. Spinone Sm tuli jälleen Fragola koiralle Riipin napattua sen toistamiseen Haaralan perheeseen VOI 2. tuloksella,  2013  Sm titteli oli Riipin tyttärellä Rakalla.

DRAJ ajokokokeisiin osallistui kolme PBGV.n kasvattiamme, kaikki ylsivät tulokseen. Ninni ja Teuvo nousivat voittajaluokkaan ja Ninni ajoi komeilla pisteillä VOI 1 tuloksen heti ensimmäisessä kokeessa, myös toinen startti Voi luokassa tuotti  ykköstuloksen..

Voittajanäyttelyt joulukuussa menivät myös hienosti spinonet Simo, pikkuinen Guido ja Riipi nappasivat tittelit.Guido, Simo ja Riipi jopa kaksittain. Simo haki naapurista myös Ruotsin voittaja tittelin, siskonsa Salli teki saman tempun Latviassa.Rakka kävi Norjassa hakemassa Norjan MVA tittelin Fi MVA.n täytteeksi

Tässä nämä korkeimmat tulokset, sertejä ja roppeja on sitten näitten kerrottujen päälle melkonen läjä, samoin koetuloksia. Toivottavasti kaikki nyt tuli mainittua. Tärkeintä kuitenkin on että kasvattiemme omistajat ovat saaneet nauttia koiristaan niin metsällä kuin kotioloissa. Kiitämme kaikkia kasvattiemme omistajia ja toivomme yhteistyömme jatkuvan jatkossakin yhtä hyvissä ja antoisissa merkeissä. Uskon ja toivon ettei tämä ole viimeinen juhlanarvoinen vuosi. Lupaavia pentuja on nousemassa.

Toivotamme kaikille ystävillemme ja yhteistyökumppaneillemme oikein Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta.

 Kerttu ja Jukka

Ninni kävi uusinta silmätarkastuksessa ja edelleen on silmät yhtä hyvät kuin ennenkin.

Irman pennut syntyivät 8.2. 2014 3 tyttöä ja 6 poikaa. Kaikki pennut on varattu.20.12.2013    Näyttelyviikonloppu Messukeskuksessa oli loistava 6 voittajatitteliä oli jaossa
ja Fragola spinonet ottivat kaikki omakseen.Kiitämme ja onnittelemme kasvattiemme omistajia.

C.I.B C.I.E POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA JV-09 V-09 PMV-09 PMJV-09 V-10 HeW-11 V-11 FRV-11 HeW-12 V-12 HeW-13 PMV-13 V-13
 FRAGOLA TEMPESTA DINEVE ( C.I.B FIN MVA SE MVA EE MVA FRAGOLA JASMINA & GOLDFLY DOLLIE FOOLED AGAIN AT COBBETS )
Om Pia ja Juho Haarala Pattijoki
HeW-11 V-11 HeW-12,PMV 13 FRAGOLA VENTI VESUVIUS (C.I.B,FIN MVA SE MVA FRAGOLA ONYX & VIRGILIO)
Om  Johanna Tenovirta Kouvola
HeW 13,V-13 FRAGOLA XIMEON ( C.I.B,FIN MVA SE MVA FRAGOLA ONYX  & PECCHE)
Om Susanna Vuoti Kempele

13.12.2013   Spinonen pentuja toiveissa helmikuussa 2014. Lisätietoja pentue sivulla
13.11.2013   FI MVA FRAGOLA VITTORIA
13.9.2013     Ninnin ja Sulon  PBGV.n pentue syntyi  1 poika ja 4 tyttöä, lisää pentue sivulla. Kaikki pennut on varattuna-
24.5.2013     Armin ja Topin pennut syntyivät 27.6.2013   3 poikaa ja 3 tyttöä. Kaikki pennut on varattuna.

08.12.2012   Helsinki Winner      ROP, CASIB spin Fragola Tempesta Dineve (Haarala Pia & Juho, Pattijoki )
                                                     VSP,SERT, CASIB spiu Fragola Venti Vesuvius (Tenovirta Johanna
09.12.2012      Helsinki  Voittaja -12 ROP,CASIB, RYP 4  spin Fragola Tempesta Dineve (Haarala Pia & Juho, Pattijoki )

30.08.2012   Fragola Vittoria  "Irma"  Oulaisten metsäkokeesta KAER AVO 2 !
23.08.2012   Fragola Vittoria  "Irma"  ja äitinsä Fragola Onyx " Armi" molemmilla vesikoe heti läpi täysin pistein.
30.12.2011
   Fragola Jasmina "Pirra " siirtyi Hällinkankaalle äitinsä, tätinsä ja mummonsa seuraksi...
08.12.2011   Helsinki Winner 2011  ROP,SERT, Casib   spinuFragola Venti Vesuvius (Tenovirta Johanna, Valkeala )
                                                                   VSP, Casib,spin Fragola Tempesta Dineve (Haarala Pia & Juho, Pattijoki )
                          Voittaja 2011                ROP,SERT, Casib, RYP 4 spiu Fragola Venti Vesuvius (Tenovirta Johanna, Valkeala 
                                                                   
VSP, Casib, spin  Fragola Tempesta Dineve (Haarala Pia & Juho, Pattijoki )
6.11. 2011 Blogissa juttua vuoden ajalta:)
8.10.2011 Irmalle KAER M kokeesta huikeat 93 p ja NUO 1 tulos. Tuloksia sivulla koekertomus


21.11.2010 Koetuloksia sivu  uusimmat tulokset  


  

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Sivun alkuun »