Petit basset griffoneita vuodesta 1991

Vuolasvirtapalkinto myönnetty 2016

      

Ninni ja talvinen jänis                                                     Loten ja papan ensimmäinen  jänis

                                                                                             syyskuun alussa 2015.                                                                                    

FI MVA Fragola Gala Pilotte  " Lotte " s   23.5.2014  POAG   " terve" 

Loten molemmat vanhemmat Fragola Uniikki ja ruotsalainen Aroud Kill or Cure ovat käyttö- ja muotovalioita.

Lotte on osoittanut hyviä ominaisuuksia ajohommissa, kokeissa on tarkoitus startata tänä talvena. Näyttelyissä olemme jo käyneet, tuloksena 2 xsert ja 2 x ROP. Nyt odotamme että tulee kaksi vuotta ikää niin voimme mennä kokeilemaan josko se kolmaskin  sertifikaatti tulisi samaa rataa.  Käyttötulostahan petitit valitettavasti eivät tarvitse valioituakseen.

 

 

 Fragola Uniikki  & Jukka      kuva Markku Halonen                                                  kuva Mikko Ala-Kojola
Petit basset griffon vendeenimme
FIN MVA,FI KVA  Fragola Uniikki s. 19.4.2009 " Ninni Sabina 

POAG   " terve" 

Ninni on hulvatoman hauska viikari. Maikki tyttö antoi sille nimen. Tuntuu ettei meillä moista petitiä ole ennen ollut, vai onko aika meidät pehmittänyt asenteessamme:)
 Tämä neiti tuntuu tekevän vaikka ja mitä, eikä se tunnu muuta kuin Ninnin omalta toiminnalta. Se kiusaa  edelleen äitiään päätoimisesti, Miisa ei sano sille mitään. Me todella odotetaan että se komentais tyttönsä ojennukseen. Papan ei kärsi näyttäytyä metsästysvaatteissa, saati raplata aseita jos ei ole aietta ottaa  Ninniä mukaan. Muuten se koittaa koko ajan keksiä mistä karkaisi papan perään jahtiin.
Ulkona se viihtyy kaikista koirista pisimpään, erikseen se pitää aina sisälle tahtoa.
Ninni on tomera ja innokas ajuri, se on ollut koko ikänsä  terve ja energinen, myös ulkomuoto ja rakenne ovat priimaa.
 Myös sen sisaruksista on tullut hyvää palautetta. 


 


 

 


 

 

Muistoissamme
********************

Fragola Monalisa " Miisa" 26.6.04 - 14.9.15

kuvassa Miisalla ikää n 4 kk
Ranskantuontien Milkan  ( Nizy de fin Renard) ja Niken ( Niger de fin Renard)  tyttö MIisa syntyi ainoana pentuna,  oli itsestään selvää että sen paikka on meillä kotona.  Se sai  kaikkien huomion ja kasvatti  hyvän omanarvontunnon:) Miisa oli hyväluonteinen  jahtikoira ja periytti upeita jälkeläisiä.  Ninni tyttönsä ja sen tyttö Lotte ovat meillä muistona Miisasta.


Ranskantuontinartut FIN MVA Naria de fin Renard, Fanni, ja Nizy de fin Renard, Milka, tulivat Ranskasta 1997 aivan Santtua varten, saadaksemme Suomeen hyviä metsästysominaisuudet omaavia petit basset griffoneita. Ranskassa Renardin kennel on maineikkaimpia käyttöbassettien kasvattajia, ja vain Santun tulosten ansiosta, ranskalaisen ystävämme avustuksella saimme nämä koirat ostettua Suomeen. Vuonna 2000 Suomen basset-kerho palkitsi Milkan VOITOKKAIN AJAVA BASSET –tittelillä. Vaikka nämä ranskattaret ovat poistuneet, niitten jälkeläisissä elää aito vendeenin maakunnan basset suomalaisten ilona-
13.10.2008 oli raskaan päätöksen päivä. Milkan sekä  Fannin kasvaimet olivat edenneet ja Nastin sairaus tuli täysin yllätyksenä ja sen vointi heikkeni nopeasti, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin sanoa ystävillemme hyvästi ja hyvää matkaa... Paljon jäi muistoja jotka vievät eteenpäin.

FIN MVA Naria de fin Renard "Fanni" s.4.3.1997 - 13.10.2008


Hymynaama ranskattaremme ... suloinen suttinen. 

Nizy de fin Renard  " Milka"

1xSERT MÄAJ 1 81 p., VOITOKKAIN AJAVA BASSET v. 2000  s.1.3.1997  -13.10.2008


 
Milka on muistoissamme mutta Milkan tytär Miisa on ilonamme muistuttamassa näistä molemmista niin Fannista kuin Milkasta

Fragola Fina Barones  "Nasti"  14.1.2001 - 13.10.2008

2xSER, 1xVar- sert, 1xCacib, palkittu MÄAJ 2xAVO 3 ja MEJÄ 2xAVO 3 . 


Vuonna 2003 Nasti palkittiin hopealla paras ajava basset -tittelin jaossa.

Nasti on legenraarisen Santtumme  ja Milkan tytär. Siinä oli isänsä hillittyä arvokkuutta ja kuitenkin kujeilevaa viikaria.  Metsälle Nastin mieli olisi vetänyt vaikka joka päivä.
Nasti oli  koko  liki kahdenksan vuoden ikänsä täysin terve.  Agressiivisesti levinnyt pahanlaatuinen kasvain kuitenkin pakotti meidät  päästämään Nastin lepoon. Kotikoirana se oli mitä miellyttävin, sen luonne oli erittäin tasapainoinen.
Sillä oli kahdet pennut v. 2003 ja 2007 niistä ne jotka ovat päässeet ajamaan  ovat sen homman myös hoitaneet .Muskanxan Barones "Santtu" (13.12.1990–22.5.2001)

BASSETTIEN LIPPULAIVA  

SF JVA, SF KVA-A, SF MVA Muskanxan Barones - Santtu
syntynyt -90. Moninkertainen piirinmestari, Suomenmestari ja PR -mies koko rodulle.  Tämä viikari tuli taloon Sallille seuraksi.
Se oli pieni koira, jolla oli suuri itsetunto. Koskaan sen ei tarvinnut muuta, kuin laittaa rinta rottingille ja häntä sapeliksi ja vähän rykäistä huomautukseksi, että huomatkaa tässä olen minä!  Joskus tuntui ihmeeltä, mikä "hengenvoima" Santulla oli. 
Santtu oli metsienmies  joka teki jäniksen jos sitä alueella ei ollut. Sen kymmenen kokeen keskiarvo oli 93,4 pistettä ( max 100p.) Vastaavia tuloksia saa hakea muistakin roduista, mutta kaikista ei taida edes löytyä. Hirvimiesten apuna se  jäljesti useita haavakkohirviä talteen.  Parhaan päivän jäljestyssaldo oli kolme hirveä!
Suomessa ei ole tällä hetkellä kuin yksi ainoa kolmoisvalion arvoon yltänyt PBGV- Santtu! 
Se periytti  erinomaisesti käyttöominaisuuksiaan jälkeläisilleen. Luonteeltaan Santtu  oli kuin viini  - parani vanhetessaan. Santtu oli legenda jo eläessään! Mutta kaikella on aikansa... Santtu syntyi  13.12.1990 Nivalassa nukutettiin ikiuneen kotonaan Lumijoella  22.5.2001. 
Santtu ja sen muisto pysyvät varmasti ajaviakoiria arvostavien mielissä kauan. 
Mieltä lämmittävää oli kuulla  ajokokeessa arvostetun tuomarin lausahdus Milkan ja Santun tytöstä Essusta 
" Aivan kuin isänsä,  kuin Santtu olisi metsässä !"
Taidot ja ominaisuudet  periytyvät väistämättä.

 

 

 

 

 

 

Sivun alkuun »