Jahtitorvi kutsuu fasaaninmetsästykseen Lumijoelle!
Kuva Markku Ruottinen
Kokemus kokeneellekin metsästäjälle. Tarjoa elämys asiakkaillesi, yhteistyökumppaneillesi, tai kerää muuten mukava ryhmä ja tule jahtiin Lakeuden peltoaukeille.

Ylilaurin tilalla jahtisi onnistumisesta huolehtivat talon isäntäväki, Jukka ja Kerttu sekä innokkaat spinonet Irma ja Riitu. Viihtyisässä pihapiirissä sijaitsevan jahtiaitan hämärässä käymme läpi jahtisäännöt ja tarkastamme jahtiin aseellisina osallistuvien aseenkanto- ja metsästysluvat. Tämän jälkeen siirrymme läheiselle pellolle, jonne on hyvissä ajoin istutettu fasaaneita villiintymään.
Jahdin isäntä puhaltaa torveen metsästyksen alkamisen merkiksi, ja näin jahti voi alkaa. Metsästysalue on Lumijoen metsästysyhdistyksen käyttöömme luovuttama noin 150 ha:n peltoaukea.

Suunnittelemme retken Teille juuri sellaisena kuin haluatte. Metsästyskausi kestää syyskuulta helmikuun loppuun saakka. Jahtiin voi osallistua aseellisena 4–6 henkilöä, ja lisäksi metsästystä seuraamassa voi olla useampiakin henkilöitä. Aseita on mahdollista lainata safari-isänniltä. Jos haluat metsästää omalla kanakoirallasi, sekin käy, muutoin talon innokkaat spinonet ovat valmiina jahtikoiriksi.

Safarin kesto on n. 4 tuntia, jonka aikana poikkeamme laavulla nauttimassa nokipannukahvit ja voileipiä

Toimintaympäristönä olevalla 1700-luvulta olevalla tilalla lämpiää tilauksesta jahtisauna ja safari-emäntä tarjoaa lähes 300-vuotta vanhassa entisöidyssä pirtissä vierailleen maukkaan aterian lisukkeineen.

Myymme fasaaneja koulutuslinnuiksi ja istutuksiin, varaa kevään linnut ja poikaset ajoissa.

  Huom! Emme myy juoksutuslupia ja järjestämme koulutusta vain kasvateillemme ryhminä!

 

 
 

 

....

 


 

 

Sivun alkuun »

 

Tilat ja ruokailu

Ylilaurin tilan kulttuurihistoriallinen 1700-luvunpihapiiri ja kotoinen pirtti kutsuvat viettämään antoisia kokouspäiviä maaseudun rauhaan. Vieraiden käytössä on iso pirtti ja kaksi erillistä huonetta. Sopimuksesta toimitamme paikalle myös piirtoheittimen, valkokankaan ja fläppitaulun.

Loihdimme maittavat tarjoilut maalaishenkeen lähialueen raaka-aineista

Savusauna

Kesällä 2003 valmistunut savusauna tarjoaa leppeät löylyt isommallekin porukalle. Samaan aikaan lämmitämme myös puulämmitteisen pihasaunan, jonka yhteydessä olevassa takkatuvassa on rauhallista kuivatella ja pukeutua.

Sivun alkuun »