.

KANS MVA,  FIN MVA, S MVA   Fragola Onyx "Armi" s 7.4.2006  FIN35432/06
HD  A/A  OD 0/0
KAER  4xAVO 2   ( 75 p )
jalostusrekisteri no  6  CA vapaa
Sukutaulu SKL.n tietokanta


Armi erikoisnäyttelyssä Kuusamossa 2008 kuva Saija Suomaa                     

 Pirran tytär, koepalkittu  KANS MVA, oma kasvatti jo kolmannessa polvessa. Armi on metsästyskäytössä, ja työkoirana järjestämillämme fasaanisafareilla- Tervepäinen, iloinen, terveenä koko tähänastisen elämänsä elänyt spinone kaunokainen, joka on myös riistaintoinen-  NUO luokka syksyltä saalina KAER NUO 2.n  ja heti seuraavana vuonna 2 xAVO 2  komeilla 70.llä ja 74.llä pisteellä. Armi ui mielellään, noutaa vedestä ja maalta kaiken minkä sille heittää, noutamansa  luovuttaa purematta ja  pudottamatta.. Se tykkää kaikesta mitä sen kans puuhataan, ja ei loukkaannu vaikka sitä ojentaa, vaan häntä heiluen odottaa josko kokeiltas uudelleen:) Todella mukava koira.
Se muistuttaa ulkonäöltään suuresti isomummuaan Sallia. Ja kyllä siitä on tykätty kehissäkin. 7 eri  tuomaria on arvostellut sen tuloksena ROP pentu + Kp, "isojen kehissä aina ERI ja Sertit tuli kolmessa näyttelyssä, Casibit haimme Ylivieskasta, Piteåsta ja Kajaanista.  Erikoisnäyttelyissä  Armi on ollut kahdesti tuloksena SERT, PN 2. äitinsä ollessa PN 1. ja  ja  vuonna -08 ERI, PN 1 ja  VSP . Joten ei voi moittia ulkomuotoakaan ja luonne on hurmaava:) Metsällä työmotivaatio on hyvä ja intoa piisaa, mitä voisi vielä toivoa? Uskon että tästä koirasta tulee jotain....
Vesityö tehtiin syksyllä 2007  molemmat niin NUO kuin AVO luokka, molemmista  täydet 5 p:) 2008 ja 2009 vesityö jälleen täysin pistein.
 
 Ensi syksyn tavoitteemme on hankkia lisää kokemusta, ja AVO 1 joka oikeuttaa nousemaan VOI luokkaan. Sitten seuraavana vuonna toivoaksemme Armi onkin siinä kunnossa että pääsemme kokeilemaan siipiä VOI  luokan kokeessa. Aiemmin Suomen spinoneista vain Armin mummo Viivi on ollut VOI luokan koira, se tuli palkituksi siellä VOI 2 tuloksella. 

 -  Armin vauva-ajan blogi:)

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivun alkuun »